SERVICII PREMIUM

Stilul interior scandinav – O nouă tendință pentru casa ta

Dacă ești în căutarea unui stil de amenajare simplu, elegant și funcțional, care să îți ofere o atmosferă plăcută și confortabilă în locuința ta, atunci stilul interior scandinav este alegerea potrivită pentru tine. Acest stil se inspiră din frumusețea și simplitatea naturii, folosind culori neutre, materiale naturale și linii curate. În acest articol îți vom prezenta principalele caracteristici ale stilului interior scandinav, sfaturi pentru a-l aplica în diferite camere ale casei tale și idei de produse pe care le poți achiziționa pentru a-ți transforma spațiul într-unul modern și cozy.

Ce este stilul interior scandinav?

Stilul interior scandinav este un stil de design care a apărut în țările nordice (Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia) în secolul al XX-lea și care s-a răspândit ulterior la nivel internațional. Acest stil se bazează pe principiile minimalismului, funcționalismului și sustenabilității, având ca scop crearea unor spații luminoase, aerisite și confortabile, care să reflecte armonia dintre om și natură.

Stilul interior scandinav se caracterizează prin următoarele elemente:

 • Culori neutre și deschise: albul este culoarea dominantă în acest stil, deoarece reflectă lumina naturală și creează senzația de spațiu. Alte culori folosite sunt griul, bejul, maroul sau albastrul, care aduc un contrast subtil și o notă de căldură. De asemenea, se pot folosi accente de culoare vii, cum ar fi verdele, galbenul sau roșul, pentru a anima decorul.
 • Materiale naturale: lemnul este materialul principal în acest stil, fiind folosit atât pentru mobilier, cât și pentru pardoseală sau decorațiuni. Lemnul folosit este de obicei deschis la culoare, cum ar fi stejarul sau pinul, și are un aspect natural și neprelucrat. Alte materiale naturale folosite sunt lâna, bumbacul, pielea sau pâsla, care aduc textură și confort.
 • Linii simple și curate: mobilierul și obiectele din acest stil au forme geometrice simple și elegante, fără ornamente inutile sau detalii complicate. Se preferă piesele de mobilier multifuncționale și practice, care oferă spațiu de depozitare și nu încarcă vizual camera.
 • Decor minimal: decorarea spațiului se face cu puține obiecte, dar cu personalitate. Se folosesc plante verzi, lumânări parfumate, perne decorative sau covoare pufoase pentru a crea o atmosferă cozy. De asemenea, se folosesc oglinzi mari sau tablouri cu peisaje naturale pentru a mări spațiul și a aduce lumină.
 • Lumină naturală: lumina naturală este esențială în acest stil, deoarece contribuie la crearea unei atmosfere pline de viață și optimism. Ferestrele sunt mari și lipsite de perdele grele sau jaluzele. Pentru iluminatul artificial se folosesc corpuri de iluminat simple și elegante, cu abajururi din materiale naturale sau metalice.

Cum să aplici stilul interior scandinav în diferite camere ale casei tale?

Stilul interior scandinav se poate adapta cu ușurință la orice tip de cameră, de la dormitor la baie, de la bucătărie la living. Iată câteva sfaturi pentru a-l aplica în funcție de specificul fiecărei camere:

Dormitor

Dormitorul este locul unde te relaxezi și îți încarci bateriile după o zi lungă și obositoare. De aceea, este important să îl amenajezi într-un stil care să îți ofere confort și liniște. Stilul interior scandinav este perfect pentru acest scop, deoarece creează o atmosferă caldă și primitoare, care te invită la odihnă.

Pentru a amenaja un dormitor în stil scandinav, ai nevoie de următoarele elemente:

 • Un pat simplu și confortabil, cu lenjerie de pat din bumbac sau lână, în culori neutre sau pastelate. Poți adăuga și câteva perne decorative sau o pătură pufoasă pentru a crea un contrast de textură și culoare.
 • Un dulap sau o comodă din lemn deschis la culoare, cu sertare sau uși glisante, care să îți ofere spațiu suficient de depozitare pentru haine și accesorii. Poți alege și piese de mobilier suspendate sau cu picioare subțiri, pentru a nu îngreuna vizual spațiul.
 • O noptieră sau o măsuță de cafea din lemn sau metal, pe care să așezi o lampă de noapte simplă și elegantă, o carte sau o plantă verde. Poți opta și pentru niște rafturi sau etajere pe perete, pentru a expune obiecte personale sau fotografii.
 • O oglindă mare pe perete sau pe podea, care să reflecte lumina naturală și să mărească spațiul. Poți alege o oglindă cu ramă din lemn sau metal, în funcție de preferințele tale.
 • Un covor moale și pufos pe podea, care să îți ofere senzația de căldură și confort. Poți alege un covor într-o culoare neutră sau una contrastantă, cum ar fi roșu sau galben.

Baie

Baia este locul unde te îngrijești și te răsfeți, așa că merită să îi acorzi atenția cuvenită. Stilul interior scandinav te poate ajuta să transformi baia ta într-un spațiu modern și funcțional, care să îți ofere tot ce ai nevoie pentru a te simți bine.

Pentru a amenaja o baie în stil scandinav, ai nevoie de următoarele elemente:

 • O cadă sau un duș simplu și practic, cu robinete metalice și un perete transparent sau semi-transparent. Poți adăuga și niște plante verzi sau flori proaspete pe marginea căzii sau pe rafturile dușului, pentru a aduce un strop de natură în baia ta.
 • Un chiuvetă sau un lavoar din ceramică albă sau gri, cu un dulap sau o etajeră din lemn deschis la culoare sub el. Poți alege și un chiuvetă suspendat sau un lavoar rotund, pentru a economisi spațiu și a crea un efect minimalist.
 • O oglindă mare pe perete deasupra chiuvetei sau lavoarului, cu o ramă simplă din lemn sau metal. Poți opta și pentru o oglindă cu lumină integrată sau cu un raft pentru depozitare.
 • Un dulap sau o comodă din lemn deschis la culoare, cu sertare sau uși glisante, care să îți ofere spațiu suficient de depozitare pentru prosoape, produse de îngrijire și accesorii. Poți alege și piese de mobilier suspendate sau cu picioare subțiri, pentru a nu îngreuna vizual spațiul.
 • Un covor moale și pufos pe podea, care să îți ofere senzația de căldură și confort. Poți alege un covor într-o culoare neutră sau una contrastantă, cum ar fi albastru sau verde.
 • Niște accesorii simple și elegante, cum ar fi un coș de rufe din răchită, un set de săpun și periuță de dinți din ceramică, un prosop de mână din bumbac sau o plantă verde într-un ghiveci din lemn.

Bucătărie și sufragerie

Bucătăria și sufrageria sunt locurile unde îți petreci timpul liber cu familia și prietenii, unde gătești și savurezi mâncarea și unde te relaxezi și te distrezi. De aceea, este important să le amenajezi într-un stil care să îți ofere funcționalitate și estetică, care să îți faciliteze activitățile și să îți ofere plăcere.

Pentru a amenaja o bucătărie și o sufragerie în stil scandinav, ai nevoie de următoarele elemente:

 • O masă și niște scaune din lemn deschis la culoare, cu forme simple și elegante. Poți alege o masă rotundă sau dreptunghiulară, în funcție de forma și dimensiunea camerei. Scaunele pot fi tapitate cu țesături naturale sau piele, în culori neutre sau contrastante.
 • Un dulap sau o vitrină din lemn deschis la culoare, cu sertare sau uși glisante, care să îți ofere spațiu suficient de depozitare pentru veselă, tacâmuri și accesorii. Poți alege și piese de mobilier suspendate sau cu picioare subțiri, pentru a nu îngreuna vizual spațiul.
 • O canapea sau un fotoliu din țesături naturale sau piele, în culori neutre sau pastelate. Poți adăuga și câteva perne decorative sau o pătură pufoasă pentru a crea un contrast de textură și culoare.
 • O măsuță de cafea din lemn sau metal, pe care să așezi o lampă de masă simplă și elegantă, o carte sau o plantă verde. Poți opta și pentru niște rafturi sau etajere pe perete, pentru a expune obiecte personale sau fotografii.
 • Un covor moale și pufos pe podea, care să îți ofere senzația de căldură și confort. Poți alege un covor într-o culoare neutră sau una contrastantă, cum ar fi galben sau roșu.
 • Niște corpuri de iluminat simple și elegante, cu abajururi din materiale naturale sau metalice. Poți folosi o lampadar mare pe colțul camerei, niște veioze pe mesele laterale sau niște lustre suspendate deasupra mesei.
 • Niște decorațiuni minimaliste, cum ar fi niște plante verzi în ghivece din lemn sau ceramică, niște lumânări parfumate pe măsuța de cafea sau pe masa de dining, niște tablouri cu peisaje naturale sau citate inspiraționale pe perete.

Birou de studiu

Biroul de studiu este locul unde îți desfășori activitățile intelectuale, cum ar fi cititul, scrisul, desenatul sau lucrul la calculator. De aceea, este important să îl amenajezi într-un stil care să îți ofere confort și concentrare, care să îți stimuleze creativitatea și productivitatea.

Pentru a amenaja un birou de studiu în stil scandinav, ai nevoie de următoarele elemente:

 • Un birou și un scaun din lemn deschis la culoare, cu forme simple și elegante. Poți alege un birou cu sertare sau rafturi pentru depozitare, sau un birou suspendat pentru a economisi spațiu. Scaunul trebuie să fie ergonomic și confortabil, cu tapițerie din țesături naturale sau piele.
 • Un dulap sau o bibliotecă din lemn deschis la culoare, cu sertare sau uși glisante, care să îți ofere spațiu suficient de depozitare pentru cărți, documente și accesorii. Poți alege și piese de mobilier suspendate sau cu picioare subțiri, pentru a nu îngreuna vizual spațiul.
 • O lampă de birou simplă și elegantă, cu abajur din materiale naturale sau metalice. Poți alege o lampă cu braț articulat pentru a regla direcția luminii, sau o lampă cu lumină integrată pentru a economisi spațiu.
 • Un covor moale și pufos pe podea, care să îți ofere senzația de căldură și confort. Poți alege un covor într-o culoare neutră sau una contrastantă, cum ar fi albastru sau verde.
 • Niște accesorii simple și elegante, cum ar fi un ceas de masă din lemn sau metal, un suport pentru pixuri din ceramică, un calendar din hârtie sau o plantă verde într-un ghiveci din lemn.

Concluzie

Stilul interior scandinav este un stil de amenajare modern și funcțional, care îți poate oferi o atmosferă plăcută și confortabilă în casa ta. Acest stil se inspiră din frumusețea și simplitatea naturii, folosind culori neutre, materiale naturale și linii curate. În acest articol ți-am prezentat principalele caracteristici ale stilului interior scandinav, sfaturi pentru a-l aplica în diferite camere ale casei tale și idei de produse pe care le poți achiziționa pentru a-ți transforma spațiul într-unul modern și cozy.

Dacă ți-a plăcut acest articol și ai nevoie de ajutor sau sfaturi pentru a amenaja casa ta în stil scandinav, nu ezita să ne contactezi. Suntem o echipă de experți și entuziaști care se dovedesc că cunosc foarte bine subiectul și care îți vor oferi soluții personalizate și de calitate.